Mimoriadny dar od Nadácie klavírneho virtuóza Clauda Rene Tabacika

            O tom, že školstvo, zdravotníctvo či kultúra sú na Slovensku dlhodobo finančne poddimenzované, netreba hádam nikomu veľa hovoriť. Riaditelia inštitúcií, zvlášť nižších typov škôl a nemocníc, neraz zvažujú, ktorú „dieru“ skôr zaplátať a ktorú položku z rozsiahleho zoznamu nevyhnutných vecí uprednostniť, ak sa podarí nazbierať či ušetriť aspoň malý balík peňazí. O to viac sa cení, ak sa nájdu spoločnosti, nadácie či jednotlivci, ktorí myslia aj na iných a zo svojho finančného rozpočtu neváhajú investovať do dobrých a potrebných vecí, ako je zakúpenie prístrojov a vybavenia na oddelenia nemocníc, podpora kultúrnych, umeleckých a charitatívnych projektov či pomoc deťom, chorým, starým a zdravotne znevýhodneným občanom.

            Aj my na Cirkevnom konzervatóriu sme sa v uplynulých týždňoch stali svedkami takejto nezištnej pomoci. Vďaka štedrej finančnej dotácii Nadácie klavírneho virtuóza Clauda Rene Tabacika, Francúza slovenského pôvodu, ktorý pôsobil v meste Montpellier (1966-2000), mohli naši študenti začať v novom školskom roku 2024/25 zlepšovať svoje zručnosti v klavírnej hre na troch nových clavinovách značky Yamaha CLP 735, ktoré vedenie školy zakúpilo od spoločnosti TM Sound, s.r.o.

            Podpora vzdelania mladej generácie, a hlavne podpora nádejných umelcov, je tá najlepšia investícia, ktorá nikdy nezostane nenaplnená. Vracia sa späť ešte počas štúdia v podobe početných vystúpení našich zverencov na rôznych duchovných a charitatívnych podujatiach, na koncertoch pre domovy dôchodcov, zdravotnícke zariadenia, rozličné spolky a združenia. Svojím umením prinášajú radosť a krásu všade tam, kde sú žiadaní a kde je im to umožnené.

            Veríme, že cvičenie na nových kvalitných elektrických klavíroch vďaka štedrosti nadácie zastúpenej pani Editou Manákovou prispeje k lepšej príprave na ich budúce povolanie. Zo srdca ĎAKUJEME!